Home

Een hovercraft wat is het?….. is het een boot? is het een kart? of is het een vliegtuig? Eigenlijk van alles een beetje…. en jij bent de piloot! In Nederland zijn wij het eerste hovercraft circuit waarbij je zelf vliegt over land, sneeuw, water of ijs. Het Engelse woord hover zegt het al….. Je zweeft als het ware op een luchtzak en kunt zo moeiteloos vanaf land het water op en vice versa. Het gehele jaar door kun je bij ons terecht voor een veilige maar zeer uitdagende vlieg belevenis. Bij hovercraft world draait alles om de EXPERIENCE! Ervaar hoe het is om zelf te vliegen in één van onze hovercrafts. Een sensatie waarbij veiligheid, behendigheid en snelheid centraal staan. Hovercraft vliegen is een ervaring voor jong en oud. Op het parcours vlieg je soloritten en bepaal je dus helemaal je eigen tempo. Je wordt niet opgejaagd door mede teamleden. Wil je juist wel een onderlinge competitie dan kan dat ook! Zelf vliegen doe je niet zomaar even! Onze instructeurs geven je eerst een duidelijke uitleg en dan ga je het parcours op. De Hovercraft World Experience is perfect voor iedere gelegenheid en voor alle leeftijden! Boek nu deze unieke attractie voor een evenement en wij komen met het parcours naar je toe!Volg ons Online!


HET PARCOURS

Wat kun je nu precies verwachten? Onze instructeur zal eerst uitleg geven over de werking van een hovercraft en daarnaast een aantal veiligheidsregels uitleggen. Vervolgens gaan jullie naar een mini vliegveld. Je ziet rood/witte afzettingen die het parcours markeren en windzakken langs het parcours geven de windrichting aan. Het parcours bestaat meestal uit grasland en een door ons (optioneel) verzorgde waterplas. Het parcours is voorzien van een duidelijke start en finish plaats. Kijkers zijn welkom maar stellen zich altijd achter een hek op. Eerst worden de bekwaamheden voor het vliegen met een hovercraft aangeleerd en dan gaan deelnemers om beurten het parcours op. Naast een land en water traject kun je ook kiezen om enkele spannende effecten aan het parcours toe te voegen. Bijvoorbeeld ‘de wasstraat’. Dit onderdeel in het parcours bestaat uit watersproeiers die moeten worden ontweken en ga je met volle vaart door de schuimbak (dikke laag biologisch afbreekbare zeepsop). In wintertijd wordt het parcours, op bepaalde tijden, voorzien van sneeuw middels een sneeuwmachine. Tevens is het mogelijk om een selfie-movie te laten maken. Een waterdichte action camera legt je vliegavontuur vast zodat jij dit aan iedereen kan laten zien. Na het goed afleggen van een parcours ontvangen de deelnemers uiteraard een door de instructeur ondertekend vliegcertificaat. Kortom een activiteit om nooit meer te vergeten!

Fotoalbum

VEELGESTELDE VRAGEN


Waar is het Hovercraft circuit mogelijk?
Nederlands eerste en enige hovercraft parcours waarbij je zelf kunt vliegen verzorgen wij door heel het land. Organiseer je een evenement of heb je een eigen terrein? Dan komen wij met ons parcours / baan / circuit en de hovercraft(s) naar je toe. De enige voorwaarden is dat het terrein redelijk vlak is en niet te veel obstakels heeft. Heb je ook een waterpartij dan kunnen wij deze wellicht gebruiken om de experience nog spannender te maken. Geen water? Geen probleem dan leggen wij onze eigen waterplas neer.

Is hovercraft vliegen moeilijk?
Oefening baart kunst! Het vliegen van een hovercraft is een heerlijke ervaring maar compleet anders als dat wij van voertuigen op wielen gewend zijn. Je zweeft over het oppervlak (land of water) en bepaalt zelf je snelheid. Onze instructeurs brengen je alle vaardigheden bij op een apart veld voordat je het parcours op mag. Hovercrafts zijn door jong en oud vrij eenvoudig te besturen. Alles draait om verplaatsing van lichaamsgewicht in combinatie met het reguleren van de luchtstroom middels een stuur.

Wat moet ik dragen?
Alle bestuurders moeten lange mouwen, een lange broek en dichte schoenen dragen (geen sandalen of slippers). Wij zullen een helm leveren en overall. Uiteraard dien je je dikker te kleden wanneer het kouder wordt. Vergeet ook handschoenen niet wanneer het vriest.

Wat kan ik verwachten?
Allereerst volgt er een korte uitleg over de werking van een hovercraft. Daarna neemt men plaats in de hovercraft en worden basisvaardigheden aangeleerd. Afhankelijk van hoe snel iemand dit oppakt en vertrouwd is met de hovercraft kan men het parcours op. Omdat we met groepen werken en ivm veiligheid niet meer dan één hovercraft tegelijk op het parcours laten, verdelen wij de afgesproken tijd zo evenredig mogelijk onder alle deelnemers. Zodat iedereen kan genieten van deze unieke ervaring! Naast het behendigheidsparcours kun je extra leuke effecten aan het circuit toevoegen zoals een waterbassin of onze ‘wasstraat’ waardoor je op het parcours watersproeiers tegenkomt en zelfs een heuse schuimbak waar je met volle vaart doorheen vliegt.


Gaat hovercrafting bij ieder weer type door?
Natuurlijk is mooi weer prachtig maar ook sneeuw en regen maken het
leuk en geven een extra dimensie aan het vliegen over het parcours. Je
zult niet zo vuil worden als bij bijvoorbeeld quads omdat wij vliegen.
Je voelt alleen opspattend water (indien water in het parcours is
opgenomen) of stuivende sneeuw. Alleen wanneer de weersomstandigheden
het gevaarlijk maken om te gaan vliegen zoals bij; harde wind, slagregen
of onweer zal hovercraft vliegen niet mogelijk zijn.


Mag iedereen een solo vlucht met de hovercraft maken?
Voor de solo vlucht moet je een minimale lengte van 1.30m hebben en
een maximaal gewicht van 120 kg.Kijk bij onze verschillende types. Verder dient iedere deelnemer over een
goede algemene conditie te beschikken.

Is het gevaarlijk?
Hovercraft vliegen is een zeer veilige activiteit. Er is maar één hovercraft
tegelijk toegestaan op het parcours waardoor onderlinge botsingen zijn
uitgesloten. Door het opvolgen van de duidelijke veiligheidsinstructies
van onze instructeurs en het dragen van beschermende kleding is
hovercraft vliegen een veilige en plezierige activiteit voor jong en
oud.

Prijzen

LET OP! deze huurprijzen zijn voor een hovercraft op uw eigen evenement op een willekeurige plaats in Nederland. Voor een bezoek aan het vaste parcours kijkt u bij arrangementen:

Hovercraft 260
Op dit moment verhuren wij dit type nog niet.


Hovercraft 360
Om deze te besturen geldt een minimale lengte van 1,50m en een maximaal gewicht tot 120 kg Introductieprijs vanaf € 199,00 per uur exclusief b.t.w. & transportkosten a € 0,45 per km  (Deze hovercraft is ook in te zetten voor groepen bestaande uit zowel kinderen en volwassenen. Informeer naar de mogelijkheden) 

(Vraag een vrijblijvende offerte aan. Minimale afname is 3 aaneengesloten uren)

Heeft u de beschikking over een grasveld?
Dan zorgen wij voor het parcours / circuit / baan ! 

Informeer naar de kosten voor het huren van een hovercraft inclusief:

Mini vliegveld 

-compleet met parcours markeringen, vlaggen, windzak, start & finish
Mini vliegveld XL
-compleet met parcours markeringen, vlaggen. windzak, start & finish & waterbassin
De ‘Wasstraat’
-waterbassin uitgebreid met sproeiers & de schuimbak
Action Camera
-met behulp van de GoPro en diverse mounts worden de mooiste videobeelden gemaakt van de piloot in actie
Sneeuw kanon 
-in wintertijd kunnen wij het parcours voorzien van een dik pak sneeuw

SPECIALS

Op dit moment zijn er helaas geen speciale akties!! Volg ons op Twitter en Facebook, dan mis je zeker niets van onze specials

Contact

Neem kontakt met ons op en vraag naar de uitgebreide informatie met de verschillende mogelijkheden en bijbehorende prijzen.

Hovercraft World
Postbus 89
3860 AB NIJKERK
0342-462764
info@hovercraftworld.nl


Wilt u franchisenemer worden van dit unieke concept? Dat kan! Wij werken aan een spreiding over Nederland. Neem gerust kontakt met ons op.

Dit concept is onderdeel van The Entertainment Company Special Events bv.
Een evenementenburo voor bedrijfsevenementen en artiesten maar ook voor bijvoorbeeld een spectaculaire openingsact

© Stockmann Holding bv 2014

Neem kontakt met ons op en vraag naar de uitgebreide informatie met de verschillende mogelijkheden en bijbehorende prijzen.

Hovercraft World
Postbus 89
3860 AB NIJKERK
0342-462764
info@hovercraftworld.nl


Wilt u franchisenemer worden van dit unieke concept? Dat kan! Wij werken aan een spreiding over Nederland. Neem gerust kontakt met ons op.

Dit concept is onderdeel van The Entertainment Company Special Events bv.
Een evenementenburo voor bedrijfsevenementen en artiesten maar ook voor bijvoorbeeld een spectaculaire openingsact

© Stockmann Holding bv 2014